cascading style sheets reference

מאפיינים

אם אי פעם בחנתם את ה-css-ים מעט, ככל הנראה שמתם לב שרוב מה שכיסינו עד כאן אינו מכוסה בפרוטרוט במקומות אחרים. רוב השיעורים על css-ים מתרכזים בעיקר על מה שאנו עומדים לראות -מאפיינים. מדוע שיעור זה נוגע בדברים בצורה אחרת? ובכן, בדרכים רבות, המאפיינים הוא נושא ישר ולעניין. לכולנו יש אחיזה די טובה בסגנונות טקסט ובמבנה הדף, דברים שניתן לעשות עם פונטים, רקעים, גבולות וכו'. אך כדי באמת לנצל את השליטה במראה ש-css-ים מספקים לנו, אנו צריכים להיות מסוגלים ליישם גם את המאפיינים

התחומים שהקפנו עד עתה, דירוג, ירושה, הצהרות ובוררים הם דרישות מוקדמות החיוניות להתמחות בסגנון. בלי הבנה טובה שלהם אתם תרוויחו מהשליטה הנוספת על המראה ש-css-ים מספקים לכם, אך לא תוכלו לקחת את דפי האתר שלכם לרמה הבאה.
ויותר חשוב, לא תוכלו לנצל את היכולות של ניהול אתר חזק של css-ים.

אך כעת אנו מגיעים לחלק הכייפי, הפיכת האתר שלנו למראה יותר מתוחכם. אין ספק שזה מה שחיכיתם לו.

באשר לשאר המדריך הזה, חלק זה ארוך בהסברים. דרך כל המדריך הזה אנו ניסינו לעזור לכם להתמחות בסגנון, לקבל אחיזה טובה ברעיונות החשובים והשימושים בהם. בשלב זה,
אני שוב אזכיר את השיעור המעשי שלנו, שמנסה לספק הבנה מעשית יותר של כיצד לעבוד עם ss-ים. אולי תרצו לפנות לשם עבור הגישה המעשית הזאת.

אני לא הייתי דואג יותר מדיי לגבי הנקודות המפורטות יותר של התחביר (כלומר, איך לכתוב את הקוד כדי להשיג את האפקט שאנחנו עומדים לכסות), אלא להתרכז במה שניתן לעשות בעזרת css. מדוע? ובכן, זה קרוב לחיבור ללא בושה,
אך יישומים כמו Style Master (אתם יכולים להודות או להאשים את ה-Style Master שהביא לכם שיעור זה) עוזרים לכם להבין נכון את החיבור, ע"י הצבעה ולחיצה קלה. כך שעליכם לדאוג רק לגבי מה שאתם רוצים לעשות, ואל תדאגו כל כך לגבי כיצד לעשות זאת. ואפילו אם אתם לא רוצים להשתמש בעורך כדי ליצור את ה-css-ים שלכם, תצליחו טוב אם תשתמשו במדריך הזה כמראה מקום תמידי, במקום לנסות עם הראש בקיר, ללמוד ולזכור תחביר נכון של ה-css-ים.

מה הם מאפיינים?

עוד פעם, תנו לי להזכיר לכם כיצד פועלים css-ים. תעקבו אחר הכדור הקופץ. דפי הסגנון הם סדרת הוראות הנקראות הצהרות (statements). לכל הצהרה יש בורר, שאומר לדפדפן אילו אלמנטים בדף מושפעים מהצהרה זו, וההכרזה(declaration), אומרת לדפדפן כיצד לתאר את האלמנטים הללו. הכרזה היא סדרת מאפיינים

למאפיין יש את הצורה הבאה: שם המאפיין שאחריו בא הערך. שם המאפיין הוא אחד מתוך הרבה מילות מפתח, שנבחן אותן בקרוב

יש מספר סוגים שונים של ערכים. מאפיינים שונים יכולים לקבל סוגים שונים של ערכים אלה. במקום להסיח את דעתנו מהמטרה העיקרית של השיעור הזה - מאפיינים, ע"י בחינה של כל אחד מן הסוגים האחרים לערכים אלה, ייתכן ותרצו לקחת שביל אחר או שתרצו להמשיך הלאה, ולהשתמש ב- sidebar שלערכים כמקור הפנייה, כאשר צריך אותו.

המלצות ה-css מחלקות את המאפיינים למספר קטגוריות. אני לא אלך בעקבות הקטגוריות הללו באופן נחוש, אלא אבחר לקבץ את המאפיינים בקטגוריות דומות אך עם שמות אחרים. הקטגוריות של המאפיינים שאשתמש בהן כאן הן:

אנו נבחן כל אחד מאלה בתורו. תעקבו אחר כל אחד מן הקישורים שלמעלה כדי לקרוא יותר על קבוצות המאפיינים בהתאמה

כמו כן, אתם יכולים למצוא מידע לגבי כמה מאפיינים ספציפיים בחלקים המדברים על הדפסה
(printing) ו- Generated Content. כמה מאפיינים הם מאוד ספציפיים להיבטים הללו של ss-ים ואנו נדון בהם כאן.

ההסבר שלנו בא אחרי ההמלצות של ה-css1 ו-css2, וננסה היכן שאפשר לתרגם את הקיצורים (shorthands) של מסמכים אלה למונחים ידידותיים יותר למשתמש. (תזכרו שההמלצות כתובות עבור מומחים בתחום, כדי לעזור לפתח כלים, ולא כמדריך המחבר).
לפעמים ציטטתי את ההמלצות אך הציטוט הוא למען קריאה ברורה, והוא לא בגרשיים. באופן נורמלי יותר, ניסחתי את ההמלצה והרחבתי את התיאורים שבה.

כל הכבוד למחברים של ההמלצות המקוריות של css1, css2 ו-cssp.תודה שהפכתם את הרשת למקום טוב יותר.

בחלק זה

ובכן, אנו כיסינו די הרבה שטח בחלק זה, אך בוודאי, בסופו של דבר תשתמשו בזה יותר כמקור הפנייה מאשר כקריאה קלילה.

החלק הבא

בחלק הבא נדבר על כיצד בעצם גורמים לקסם זה לעבוד באתר האינטרנט שלכם. שילוב של סגנון הוא הנושא הבא.

back to top